Opis bloga
  • Čaj, čajevi, blog o čaju, recenzije čajeva i ostale stvari vezane za čaj
Preporuka mjeseca
  • Lapsang Suchong - fenomenalan čaj sa aromom dima porijeklom iz Kine. Smatra se da je to jedan od čajeva sa najjačom aromom. Okus ovog čaja je rezultat dimljenja listića čaja nad zapaljenim borovim iglicama. Često se konzumira uz začinjenu hranu, najbolji je čist ili sa malo mlijeka. Jedan od poznatijih likova koji je pio ovaj čaj, iako izmišljen, je Sherlock Holmes. Uživajte!
Brojač posjeta
61674
Blog
petak, lipanj 15, 2007

Naišao sam na neke zanimljive pripreme čaja, pa sam ih mislio podijeliti s vama.

Sunčani čaj, sastojci: crni ili zeleni čaj u vrećicama (broj vrećica ovisi o tome koliko čaja želite pripremiti, vrećica po šalici), boca ili staklenka, šećer (po želji), voda


  1. U staklenku stavite vrećice čaja i šećera
  2. Ulijte vode
  3. Zatvorite staklenku
  4. Dobro protresite
  5. Stavite staklenku na sunčano mjesto
  6. Čekajte nekoliko sati (3-4) i potom još protresite. (nemojte zaboraviti micati staklenku da ulovite sunčanu svjetlost)
  7. Staviti staklenku u frižider da se ohladi prije nego što ga pijete
  8. Ponovo protresti proje uporabe
  9. Nalijte u čašu
  10. Dodajte leda po potrebi

 Koristite malo veću staklenku kako bi ste mogli protresti čaj i omogućiti ravnomjernu distribuciju sastojaka.

Najbolje popiti unutar tri dana od pripremanja.
Jedno upozorenje:
Temperature na kojima se priprema čaj su pogodne za razvoj bakterije ali ljudi koji to piju tvrde da je sasvim sigurno, pa tko hoće neka proba.


 Pripremanje čaja u frižideru

Sastojci su isti a i priprema. Samo što umjesto na sunce ostavite čaj u frižideru 12-24 sata pa uživajte

cajevi @ 16:40 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Google
Zaradite i vi
Google
Index.hr
Nema zapisa.