Opis bloga
  • Čaj, čajevi, blog o čaju, recenzije čajeva i ostale stvari vezane za čaj
Preporuka mjeseca
  • Lapsang Suchong - fenomenalan čaj sa aromom dima porijeklom iz Kine. Smatra se da je to jedan od čajeva sa najjačom aromom. Okus ovog čaja je rezultat dimljenja listića čaja nad zapaljenim borovim iglicama. Često se konzumira uz začinjenu hranu, najbolji je čist ili sa malo mlijeka. Jedan od poznatijih likova koji je pio ovaj čaj, iako izmišljen, je Sherlock Holmes. Uživajte!
Brojač posjeta
62135
Blog
srijeda, lipanj 20, 2007

U jednom od članaka sam pisao o kofeinu u čaju a nisam spomenuo da se možete riješiti tog kofeina. Ovo je pogodno za ljude koji su osjetljivi na kofein.
Kofein je iznimno topljiv u vodi i to više od drugih sastojaka čaja. Kratko držanje u vodi može odstraniti puno kofeina uz zadržavanje okusa.
Zagrijte do vrenja dvostruko više vode od onog koliko vam treba. Izlijte normalnu količinu vode preko lišća ili vrećica i pričekajte 20 do 30 sekundi. Izlijte tu vodu ali zadržite lišće ili vrećicu. Ostatak vode ponovo dovedite do vrenja(za crni čaj, za zeleni ne morate ponovo grijati) i prelijte preko istog lišća ili vrećice i pričekajte onoliko koliko je potrebno za tu vrstu čaja.
Ova metoda se također može koristiti za pripremu visoko kofeinskog napitka. Jednostavno popijte tu vodu koju ste 20 – 30 sekundi držali u čaju.
Ovo vrijedi samo za čaj od biljke čajevca jer ostali biljni i voćni čajevi ne sadrže kofein.


cajevi @ 15:50 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Google
Zaradite i vi
Google
Index.hr
Nema zapisa.